Erste Asset Management a preluat administrarea fondurilor mutuale ale BCR Asset Management in urma aprobarii primite de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), se arata intr-un comunicat al bancii.
Totodata, arbitrul pietei de capital a aprobat si incheierea procesului de fuziune prin absorbtie a fondului deschis de investitii BCR Clasic de catre fondul deschis de investitii BCR Obligatiuni. Ca urmare a procesului de fuziune, CNVM a retras autorizatia fondului deschis de investitii BCR Clasic.

“Prin fuziunea celor doua fonduri deschise de investitii, BCR Clasic cu BCR Obligatiuni, a luat nastere cel mai mare fond de obligatiuni de pe piata romaneasca de capital care are active sub administrare de peste 200 milioane lei si 10.500 de investitori. Schimbarea admninistratorului unor fonduri deschise de investitii a fost un proces complex, primul de acest fel din Romania”, a declarat Dragos Neacsu, CEO Erste AM.

Erste Asset Management administreaza 7 fonduri deschise de investitii: BCR Obligatiuni, BCR Monetar, BCR Dinamic, BCR Expert, BCR Europa Conservator, BCR Europa Mixt, BCR Europa Avansat.

“In prezent cele 7 fonduri deschise de investitii insumeaza active de peste 508 milioane lei avand circa 28.000 de investitori, ceea ce ne asigura o cota de 45% din piata”, a adaugat Dragos Neacsu.

Erste AM a anuntat ca, din 17 aprilie, au fost reluate toate operaţiunile de subscriere/ rascumparare ale acestor fonduri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri