BVB a admis la tranzactionare obligatiunile CJ Alba si o noua emisiune de titluri de stat

Consiliul Bursei a admis la tranzactionare 500.000 de obligatiunile emise de Consiliul Judetean Alba si o emisiunea de titluri de stat de tip benchmark in valoare de 5,05 milioane lei (1,2 milioane euro), se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti.
Valoare obligatiunilor Consiliului Judetean Alba este de 50 milioane lei, avand maturitatea in 2026, iar rata dobanzii este variabila.

Noile titluri de stat vor avea o emisiune de 5.049 obligatiuni cu o valoare nominala de 10.000 lei. Rata cuponului este de 11,25%, iar data de maturitate este in luna octombrie 2012.

De asemenea, Consiliul Bursei a decis inregistrarea unor cesiuni vand ca obiect 15.890 actiuni catre 14 persoane fizice si 3 persoane juridice reprezentand 0,2071% din capitalul social al BVB.

Totodata, s-a constatat incetarea calitatii de membru al Consiliului Bursei a lui Petru Prunea, din cauza interdictiei de a activa pe piata de capital timp de cinci ani, primite din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) in urma unor nereguli gasite in cadrul casei de brokeraj Broker Cluj.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri