CNVM a avizat noua conducere interimara a Broker Cluj, anuntand totodata ca pe 21 aprilie va inceta suspendarea autorizatiei de functionare a societatii.

In urma cu trei zile, CNVM a blocat oferta Bucuresti (FAU), ca urmare a suspendarii autorizatiei de functionare a casei de brokeraj care intermedia operatiunea.

Marius si Emil Cristescu au anuntat la sfarsitul lunii trecute ca intentioneaza sa cumpere actiunile Faur Bucuresti (FAU) pe care nu le detin, reprezentand 2,58% din capitalul social, pentru care sunt dispusi sa plateasca 2,63 milioane lei, in cadrul unei oferte publice de preluare.

Oferta, initiata de Marius Cristescu, are ca obiect 559.325 de actiuni Faur, detinute in prezent de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si de micii actionari.

Astfel, fratii Cristescu ofera un pret de 4,70 lei/titlu pentru actiunile pe care nu le detin. Oferta este intermediata de Broker Cluj si se deruleaza in perioada 1 - 22 aprilie, anunta NewsIn.

In prezent, Valentin si Emil Cristescu detin in nume propriu 33,94%, respectiv 16,68% din Faur, iar prin intermediul firmei Begacom, controleaza impreuna 46,78% din capital.

Actiunile Faur Bucuresti se tranzactioneaza la categoria "Nelistate" a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul FAU. Compania are un capital social de 30,34 milioane lei, divizat in 21,67 milioane actiuni cu o valoare nominala de 1,40 lei.