Bursele americane au deschis echilibrat ultima sedinta a saptamanii, dupa ce companiile americane General Electric si Citigroup au afisat rezultate financiare peste asteptarile analistilor, relateaza Reuters.
Conform datelor de la deschidere, indicele Dow Jones a urcat cu 0,09%, la 8.132,44 puncte, insa indicele Nasdaq a scazut cu 0.69%, la 1.658,99 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's a coborat cu 0.24%, la 863,25 puncte, potrivit NewsIn.

Grupul General Electric Co. (GE) a afisat o scadere cu 35% a profitului net din primul trimestru, cu mai putin decat estimau analistii, in timp ce profitul Citigroup din aceeasi perioada s-a ridicat la 1,6 miliarde dolari.


Astfel, profitul GE din operatiunile continue a scazut la 2,83 miliarde dolari, sau 26 centi/actiune, de la 4,35 miliarde dolari, sau 43 centi/actiune in aceeasi perioada a anului anterior, arata un comunicat GE.

Citigroup s-a confruntat cu cinci trimestre de pierderi, care in total au depasit 37,5 miliarde dolari. Ultima performanta pozitiva a fost in al treilea trimestru din 2007, cand banca a afisat un profit de 2,2 miliade dolari.

Odata cea mai mare banca din lume dupa valoarea de piata, Citigroup a asistat la ieftinirea actiunilor sale pana sub pragul simbolic de 1 dolar in 2009, pentru prima data, in conditiile in care investitorii si-au pierdut increderea ca titlurile bancii pot reveni dupa pierderile suferite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri