Actiunile europene s-au depreciat puternic, in frunte cu sectorul bancar

Actiunile listate la bursele europene s-au depreciat puternic pana la inchiderea sedintelor bursiere de ieri, in special din cauza sectorului bancar, afectat de rezultatele negative afisate de Bank of America, care a anuntat o crestere a creditelor cu probleme, transmite Reuters.
Pe marile piete europene, bursa din Paris a inchis sedinta de luni pe rosu, indicele CAC 40 pierzand 3,96%, la 2.969,40 puncte. Indicele Dax, al bursei din Frankfurt, a inchis, de asemenea, in scadere, cu 4,07%, la 4.486,30 puncte. Si bursa din Londra a inchis sedinta de luni in scadere, indicele Footsie-100 coborand cu 2,98%, la 3.970,97 puncte, scrie NewsIn.

Indicele FTSEurofirst 300 a inchis in scadere cu 3,5%, la 785,85 puncte. Indicele a pierdut 5,5% in acest an, dar e cu 21,7% mai mare decat pe 9 martie, cand atinsese minimul ultimilor ani.

"Aceasta scadere este o consecinta logica a evenimentelor din ultimele sase saptamani, in care piata a castigat constant", a comentat strategul de la Fortis Philippe Gijsels.

Bancile au contribuit cel mai mult la scaderea indicilor, actiunile BNP Paribas, Deutsche Bank si Barclays inregistrand pierderi cuprinse intre 6,6 si 8,6%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri