Daca actionarii vor aproba propunerea Erste, in adunarea din 12 mai, ar putea fi emise 62,35 milioane actiuni ordinare la purtator.

In plus, banca intentioneaza sa cumpere actiuni proprii de pe piata de capital, in scopul tranzactionarii acestora, cu conditia ca valoarea totala a titlurilor cumparate zilnic sa nu depaseasca 5% din capitalul social.

"Contravaloarea nu trebuie sa fie mai mica de jumatate din pretul de inchidere la Bursa de Valori Viena, din ultima zi de tranzactionare inaintea achizitiei si nu trebuie sa depaseasca de doua ori pretul de inchidere din ultima zi de tranzactionare inaintea achizitiei", se arata in comunicatul remis BVB.

De asemenea, banca intentioneaza sa acorde un dividend de 0,65 euro, pentru cele 317 milioane actiuni fara valoare nominala. Astfel, in acest sens ar putea fi distribuite 206,05 milioane euro.

Erste Group a semnat un acord cu statul austriac in vederea capitalizarii bancii prin emiterea de capital participativ si hibrid de 2,7 miliarde euro, Austria urmand sa subscrie pana la 1,89 miliarde euro sub forma de capital participativ.

Masurile de capitalizare au fost anuntate initial in octombrie anul trecut si au fost aprobate de actionarii Erste la adunarea generala din 2 decembrie.

Erste Group a raportat pentru anul trecut un profit net dupa plata intereselor minoritare de 859,6 milioane euro, in scadere cu 27% fata de 2007, intrucat castigurile din vanzarea operatiunilor de asigurari au fost directionate catre amortizarea activelor si a fondului comercial la subsidiare.

Actiunile Erste Group (EBS) se tranzactioneaza pe trei burse (Viena, Praga si Bucuresti) si, potrivit cotatiei de la inchiderea sedintei de vineri de la Bursa din Burcuresti, de 66,10 lei/actiune, banca are o capitalizare de 20,95 miliarde lei.