De asemenea SIF Banat-Crisana a restrans drepturile de vot ale Broadhurst Investment pana la 1%, pentru aceeasi adunare generala in care vor fi alesi noii administratori ai societatii, dupa ce a constatat ca fondul de investitii detinea 1,189% din societate, peste pragul de 1% admis de lege. Limitarea drepturilor de vot in cazul celor trei grupuri de actionari au fost facute dupa metoda pro-rata.

Mai multi oameni de afaceri importanti si-au depus candidaturile pentru un loc in consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana, printre ei aflandu-se si Horia Ciorcila (foto) - presedintele Bancii Transilvania. Ceilalti sunt Doru Lionachescu, directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman si Dragos Bilteanu, unul dintre vanzatorii proiectului UpGround catre un fond de investitii al Deutsche Bank, intr-o tranzactie record de 340 mil. euro, legandu-si numele si de mutarea prin care Romenergo a fost preluata de Nauru Holdings, un grup de investitori romani si britanici.

Actionarii SIF Banat-Crisana urmeaza sa se intalneasca pe 24 aprilie pentru a alege membrii consiliului de administratie care vor conduce societate in urmatorii patru ani.

De asemenea, actionarii urmeaza sa mai aprobe situatiile financiare de anul trecut, sa aprobe bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2009 si sa stabileasca indemnizatiile membrilor consiliului de administratie.

Totodata, in cazul in care actionarii vor fi de acord, societatea ar putea folosi 83% din profitul aferent anului trecut sub forma de surse proprii de finantare si doar 17% pentru dividende, adica 16,46 milioane lei.

Titlurile SIF Banat-Crisana se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1. Compania are un capital social de 54,88 milioane lei, divizat in 548,85 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Ultima cotatie a titlurilor SIF1 a fost de 0,77 lei, stabilita in sedinta de marti a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizari de 422,61 milioane lei.