Compania vrea sa vanda, incepand cu 8 mai, 1,4 miliarde de actiuni sau 26% din capitalul social marit la un pret cuprins intre 6,80-8,80 de dolari Hong Kong si ar putea emite o alocare speciala a actiunilor in exces in functie de cererea investitorilor.

Daca va avea succes, Zhong Wang ar putea deveni prima companie de pe glob in acest an care a strans peste 1 miliarde dolari intr-o IPO si ar eclipsa cele 1,57 miliarde dolari atrase de oferta publica a China South Locomotive in august 2008.

Piata se asteapta ca Zhong Wang sa beneficieze de pe urma pachetului de stimulare economic de 585 miliarde dolari al Beijing-ului si sa atraga atentia investitorilor institutionali care nu au participat la ultimul rally al burselor asiatice.

In cursul acestui an s-au listat sapte companii mici pe bursa din Hong Kong, ultima fiind distribuitorul de whisky si tigari Silver Base, care se tranzactioneaza in prezent sub pretul din oferta.

Potrivit statisticilor Thomson Reuters, cea mai mare oferta publica initiala a anului este cea a Mead Johnson, producator de mancare pentru copii, care a atras 828 milioane dolari in februarie la Bursa din New York (NYSE).