Aceasta conexiune ofera investitorilor posibilitatea de a tranzactiona simultan obligatiunile BERD atat la BVB, cat si la Bursa din Londra (LSE), potrivit unui comunicat al Depozitarului Central.

Obligatiunile de 115 milioane lei ale BERD vor avea simbolul EBRD19, iar valoare nominala este de 10.000 lei.

Rata dobanzii anuale va fi de 11,25%, data maturitatii va fi in 2019, iar rambursarea principalului se va face la scadenta.

Depozitarul Central a anuntat, inca din luna ianuarie a acestui an, realizarea conexiunii directe cu Clearstream Banking Luxembourg, una dintre cele mai mari institutii de profil din Europa, menita sa faciliteze accesul direct al participantilor la sistemul de compensare-decontare si registru (RoClear) la eurobondurile tranzactionate pe pietele internationale.

Avantajele acestei conexiuni transfrontaliere rezida, in cazul participantilor, in utilizarea aceleiasi legaturi cu Depozitarul Central folosita, in momentul actual, pentru decontarea tranzactiilor incheiate la Bursa de Valori Bucuresti. Cu alte cuvinte, o reducere aproape totala a costurilor, dat fiind faptul ca nu mai sunt necesare alte investitii.

“In ceea ce priveste avantajele pentru piata de capital din Romania, conexiunea directa cu Clearstream Banking Luxembourg confera premisele unei cresteri importante a activitatii transfrontaliere si, in consecinta, a lichiditatii la Bursa de Valori Bucuresti, Depozitarul Central avand ca obiectiv strategic crearea unei infrastructuri moderne si flexibile, care sa contribuie la dezvoltarea pietei de capital”, se mai arata in comunicat.