Obligatiunile de 115 milioane lei ale BERD au intrat de ieri la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

“Aceste obligatiuni au fost lansate pentru a stimula piata de capital romaneasca. Pe viitor vom avea un calendar de lansare a unor alte obligatiuni, dar acest lucru va avea loc doar dupa monitorizarea pietei si dupa luarea in calcul a tuturor oportunitatilor”, a mai afirmat Milena Messori, director pentru Romania al Bancii Europene de Investitii.

Simbolul emisiunii este EBRD19, numarul de obligatiuni disponibil fiind de 11.500 cu o valoare nominala de 10.000 lei. Rata dobanzii anuale va fi de 11,25%, data maturitatii va fi in 2019, iar rambursarea principalului se va face la scadenta.

Obligatiunile sunt primele instrumente ale BERD denominate in lei si se adreseaza investitorilor locali si internationali prin dubla listare la BVB si LSE.

Pentru ca aceste obligatiuni sa poate fi tranzactionate simultan atat la BVB cat si pe Bursa din Londra (LSE), Depozitarul Central a stabilit o conexiune cu depozitarul international Clearstream Banking Luxembourg.

Pe Bursa din Bucuresti se tranzactioneaza si alte doua emisiuni de obligatiuni internationale emise de Banca Europeana de Investitii (BEI), lansata in 2007, si de Banca Internationala de Recostructie si Dezvoltare (BIRD).