Asiguratorul austriac Uniqa a ajuns sa detina 95,9% din Agras Asigurari (ASA), prin intermediul Unita Vienna Insurance Group, dupa ce a cumparat 3,59% din capitalul social in cadrul ofertei de preluare derulata pe piata Rasdaq, ceea ce ii permite delistarea companiei.
Uniqa a derulat in perioada 24 martie - 21 aprilie o oferta publica de preluare prin care intentiona sa cumpere de la ceilalti actionari minoritari 7,29% din capitalul Agras Asigurari, informeaza NewsIn.

Grupul austriac a anuntat joi ca a cumparat, in cadrul ofertei, 1,23 milioane actiuni Agras, reprezentand 3,59% din capital, pentru care a platit in total 468.440 lei, la un pret de 0,38 lei/unitate. Oferta a fost intermediata de Raiffeisen Capital & Investment.

Astfel, Uniqa ar putea cere delistarea Agras de pe piata Rasdaq si retragerea actionarilor minoritari, potrivit legislatiei pietei de capital, intrucat a ajuns sa detina peste 95% din totalul actiunilor companiei.

Agras Asigurari a inregistrat anul trecut pierderi de 1,87 milioane lei (508.000 euro), dupa ce si-a transferat portofoliul de asigurari agricole catre Omniasig.

Agras a fost infiintata in 10 septembrie 1992, iar din octombrie 2002 este detinuta de compania Unita, parte a grupului austriac Uniqa din 3 noiembrie, cand a fost finalizata tranzactia de preluare de la Vienna Insurance Group. Agras ofera servicii de asigurari agricole (asigurarea culturilor, a terenului arabil cultivabil, a animalelor).

Firma de asigurari are un capital social de 8,91 milioane lei, divizat in 34,28 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,26 lei. Agras are o valoare de piata de 12,7 milioane lei (aproape 3 milioane euro), potrivit ultimei cotatii, de 0,37 lei/actiune, stabilita in sedinta din 15 aprilie a pietei Rasdaq.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri