Asiguratorul austriac Uniqa a ajuns sa detina 95,9% din Agras Asigurari (ASA), prin intermediul Unita Vienna Insurance Group, dupa ce a cumparat 3,59% din capitalul social in cadrul ofertei de preluare derulata pe piata Rasdaq, ceea ce ii permite delistarea companiei.
Uniqa a derulat in perioada 24 martie - 21 aprilie o oferta publica de preluare prin care intentiona sa cumpere de la ceilalti actionari minoritari 7,29% din capitalul Agras Asigurari, informeaza NewsIn.

Grupul austriac a anuntat joi ca a cumparat, in cadrul ofertei, 1,23 milioane actiuni Agras, reprezentand 3,59% din capital, pentru care a platit in total 468.440 lei, la un pret de 0,38 lei/unitate. Oferta a fost intermediata de Raiffeisen Capital & Investment.

Astfel, Uniqa ar putea cere delistarea Agras de pe piata Rasdaq si retragerea actionarilor minoritari, potrivit legislatiei pietei de capital, intrucat a ajuns sa detina peste 95% din totalul actiunilor companiei.

Agras Asigurari a inregistrat anul trecut pierderi de 1,87 milioane lei (508.000 euro), dupa ce si-a transferat portofoliul de asigurari agricole catre Omniasig.

Agras a fost infiintata in 10 septembrie 1992, iar din octombrie 2002 este detinuta de compania Unita, parte a grupului austriac Uniqa din 3 noiembrie, cand a fost finalizata tranzactia de preluare de la Vienna Insurance Group. Agras ofera servicii de asigurari agricole (asigurarea culturilor, a terenului arabil cultivabil, a animalelor).

Firma de asigurari are un capital social de 8,91 milioane lei, divizat in 34,28 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,26 lei. Agras are o valoare de piata de 12,7 milioane lei (aproape 3 milioane euro), potrivit ultimei cotatii, de 0,37 lei/actiune, stabilita in sedinta din 15 aprilie a pietei Rasdaq.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Setari Cookie-uri