Iproeb a avut un profit de 11,9 mil. lei in 2008

Producatorul de cabluri si fire electrice Iproeb Bistrita (IPRU) a obtinut anul trecut un profit net de 11,86 milioane lei, de doua ori mai mic fata de cel din 2007, urmand ca actionarii sa primeasca un dividend brut de 0,126 lei/titlu, potrivit unui comunicat transmis pietei Rasdaq.
In 2007, Iproeb obtinuse un profit net de 24,89 milioane lei, conform NewsIn.

De asemenea dividendul acordat de societate este de aproape doua ori mai mic fata de cel distribuit din profitul pe 2007, de 0,245 lei. Suma totala care va fi oferita actionarilor sub forma de dividende este de 6 milioane lei.

Compania va aloca 3,08 milioane lei pentru programul de investitii, iar actionarii au stabilit nivelul maxim de creditare la 6 milioane de euro, pentru acest an.

Totodata, actionarii Iproeb l-au reales pe Ioan Chiciudean in functia de presedinte al consiliului de administratie, pentru un mandat de inca patru ani.

Iproeb Bistrita a anuntat la inceputul lunii ca va mentine si in luna aprilie 275 dintre angajati in somaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi pentru acoperirea capacitatii de productie.

Inca din prima luna a anului, Iproeb a trimis in somaj tehnic 280 de angajati, din totalul de 653, in februarie a mentinut 120 dintre acestia in somaj, iar in martie 225. Ulterior, conducerea companiei a anuntat ca va da afara 102 angajati si va comasa mai multe sectii ale fabricii, din lipsa de comenzi aparuta pe fondul crizei financiare mondiale.

Iproeb Bistrita are un capital social de 14,27 milioane lei, divizat in 47,57 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,30 lei. Actionarul principal al companiei este societatea Electromontaj, care detine 30,79% din capital.

Titlurile Iproeb Bistrita se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul IPRU. Valoarea de piata a companiei este de 45,67 milioane lei (10,8 milioane euro), conform ultimei cotatii, de 0,96 lei, stabilita in sedinta bursiera de marti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Setari Cookie-uri