Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, estimeaza pentru acest an un un profit net de 17,7 milioane lei, de aproape sase ori mai mare decat cel obtinut anul trecut, si urmareste totodata sa-si sporeasca veniturile cu 44%.
In 2008, Prospectiuni a avut un profit net de numai 3 milioane lei. Compania intentioneaza ca anul acesta sa atraga venituri totale de 205,64 milioane lei, cu 44% peste nivelul din 2008, de 142,5 milioane lei, potrivit NewsIn.

Costurile estimate pentru aceeasi perioada se ridica la 184,54 milioane lei, fiind cu o treime mai mari decat cele inregistrate anul trecut, de 138,66 milioane lei.

Omul de afaceri Ovidiu Tender (foto), actionarul majoritar, vrea sa extinda activitatea Prospectiuni Bucuresti (PRSN), prin deschiderea mai multor reprezentante in tari din Orientul Mijlociu, printre care se numara Iran, Siria, Egipt, Maroc, Dubai, Turcia, Irak si Libia. De asemenea, Prospectiuni vrea sa se extinda in India, Trinidad, Ecuador, Namibia, Venezuel si Mauritania.

Prospectiuni Bucuresti are un capital social de 71,8 milioane lei, divizat in 718,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este societatea omului de afaceri Ovidiu Tender, Tender SA, care detine 69,48% din actiuni, in vreme ce SIF Muntenia are 11,87% din capital.

Compania este specializata in geologie, prospectiuni pentru hidrocarburi prin foraje si lucrari seismice.
Titlurile Prospectiuni Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PRSN.
Actiunile au incheiat sedinta de miercuri la cotatia de 0,1390 lei, ceea ce da companiei o valoare de piata de 99,8 milioane lei (23,57 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani a recuperat statul de la condamnatii in marile dosare penale