Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, estimeaza pentru acest an un un profit net de 17,7 milioane lei, de aproape sase ori mai mare decat cel obtinut anul trecut, si urmareste totodata sa-si sporeasca veniturile cu 44%.
In 2008, Prospectiuni a avut un profit net de numai 3 milioane lei. Compania intentioneaza ca anul acesta sa atraga venituri totale de 205,64 milioane lei, cu 44% peste nivelul din 2008, de 142,5 milioane lei, potrivit NewsIn.

Costurile estimate pentru aceeasi perioada se ridica la 184,54 milioane lei, fiind cu o treime mai mari decat cele inregistrate anul trecut, de 138,66 milioane lei.

Omul de afaceri Ovidiu Tender (foto), actionarul majoritar, vrea sa extinda activitatea Prospectiuni Bucuresti (PRSN), prin deschiderea mai multor reprezentante in tari din Orientul Mijlociu, printre care se numara Iran, Siria, Egipt, Maroc, Dubai, Turcia, Irak si Libia. De asemenea, Prospectiuni vrea sa se extinda in India, Trinidad, Ecuador, Namibia, Venezuel si Mauritania.

Prospectiuni Bucuresti are un capital social de 71,8 milioane lei, divizat in 718,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este societatea omului de afaceri Ovidiu Tender, Tender SA, care detine 69,48% din actiuni, in vreme ce SIF Muntenia are 11,87% din capital.

Compania este specializata in geologie, prospectiuni pentru hidrocarburi prin foraje si lucrari seismice.
Titlurile Prospectiuni Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PRSN.
Actiunile au incheiat sedinta de miercuri la cotatia de 0,1390 lei, ceea ce da companiei o valoare de piata de 99,8 milioane lei (23,57 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri