Presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila (foto), a fost ales administrator al SIF Banat-Crisana in urma adunarii generale, in care au fost reconfirmati in functie 5 din fostii membri ai conducerii, a spus Andrei Diaconescu, partener in cadrul fondului de investitii Capital Partners.
Astfel, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF Banat Crisana, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societatii de investitii, si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania.

De asemenea, actionarii au aprobat si distribuirea unui dividend brut de 0,03 lei/actiune din profitul de 95,44 milioane lei (25,93 milioane euro) obtinut in 2008. Astfel, actionarii au fost de acord ca societatea sa foloseasca 83% din profitul aferent anului trecut sub forma de surse proprii de finantare si doar 17% pentru dividende, adica 16,46 milioane lei, scrie NewsIn.

Actionarii SIF Banat-Crisana s-au intalnit sambata pentru a-si alege membrii consiliului de administratie care vor conduce societate in urmatorii patru ani, dupa ce vineri, la prima convocare AGA, nu a fost intrunit cvorumul.

Mai multi oameni de afaceri importanti si-au depus candidaturile pentru un loc in consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana, printre ei aflandu-se si Horia Ciorcila - presedintele Bancii Transilvania. Ceilalti sunt Doru Lionachescu, directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.

Titlurile SIF Banat-Crisana se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1. Compania are un capital social de 54,88 milioane lei, divizat in 548,85 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Ultima cotatie a titlurilor SIF1 a fost de 0,84 lei, stabilita in sedinta de joi a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizari de 461,03 milioane lei (108,73 milioane euro).

Adunarea actionarilor SIF Banat-Crisana ar putea fi refacuta

"Unii actionari au cerut inclusiv refacere AGA in termen de doua luni, iar majoritatea din sala a subscris pentru acest lucru. Aceasta solicitare a fost consemnata in procesul verbal", a explicat Diaconescu.

Prezenta la vot in adunarea generala a SIF Banat-Crisana de sambata a fost de 36,5%, dupa ce la prima convocare, de vineri, nu a fost intrunit cvorumul, fiind prezenti actionari cu circa 27% din totalul drepturilor de vot.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri