Adunarea actionarilor SIF Banat-Crisana ar putea fi refacuta

Adunarea generala de la SIF Banat-Crisana (SIF1) ar putea fi refacuta in urmatoarele doua luni, dupa ce mai multi actionari au cerut acest lucru, solicitarea fiind consemnata in procesul verbal, a spus Andrei Diaconescu, partener in cadrul fondului de investitii Capital Partners.
"Unii actionari au cerut inclusiv refacere AGA in termen de doua luni, iar majoritatea din sala a subscris pentru acest lucru. Aceasta solicitare a fost consemnata in procesul verbal", a explicat Diaconescu.

Locurile din conducerea SIF Banat Crisana au starnit o lupta acerba, fiind ravnite de mai multi oameni de afaceri importanti, printre care Horia Ciorcila (foto) - presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu - directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.

In urma adunarii generale de sambata, presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a fost ales administrator al SIF Banat-Crisana, in timp ce cinci din fostii membri ai conducerii societatii au fost reconfirmati in functie.

Astfel, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF Banat Crisana, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societatii de investitii, si Horia Ciorcila.

Cea mai lunga AGA de la SIF-uri, presarata cu interventii si contestatii
"Au fost numeroase interventii in cadrul AGA si contestatii. CNVM a emis o opinie referitor la BT Asset Management, care a fost consemnata, dar nu a fost luata in calcul", a mai spus Andrei Diaconescu
BT Asset Management a primit din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) asigurarea ca nu actioneaza concertat in cadrul adunarii generale de la SIF Banat-Crisana, declara vineri Radu Hanga, directorul general al administratorului de fonduri.

El adauga, totodata, ca BT Asset Management se va adresa instantei daca SIF Banat-Crisana ii va suspenda drepturile de vot in AGA de sambata.

"Nu a fost luata in calcul niciun fel de contestatie, iar in comisia de numarare a voturilor, in care am fost prezent, nu am avut acces la voturile prin corespondenta si la cele exprimate electronic, lucru pentru care am depus, de asemenea, o contestatie", a mentionat Andrei Diaconescu, asociat la Capital Partners.

"Aceasta contestatie a fost inscrisa in procesul verbal si urmeaza sa depun o contestatie oficiala si la CNVM. Practic, vom merge pe toate caile legale posibile pentru aflarea adevarului", a adaugat el.

Prezenta la vot in adunarea generala a SIF Banat-Crisana de sambata a fost de 36,5%, dupa ce la prima convocare, de vineri, nu a fost intrunit cvorumul, fiind prezenti actionari cu circa 27% din totalul drepturilor de vot.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri