Compania de brokeraj Intercapital Invest a obtinut in primul trimestru din 2009 venituri totale cu o valoare preliminara de 1,09 milioane lei, in scadere cu aproximativ 40 de procente fata de perioada similara a anului trecut, cand firma a raportat venituri nete de 1,84 milioane lei.
Firma de brokeraj Intercapital Invest a inregistrat in trimestrul I al anului 2009 tranzactii cu actiuni in valoare de 36,8 milioane lei, informeaza un comunicat remis de companie.

“Aceasta reflecta scaderea accentuata a lichiditatii inregistrate la Bursa de Valori Bucuresti, in conditiile in care valoarea totala a tranzactiilor executate la BVB de catre intermediarii prezenti pe piata a scazut cu 70% in trimestrul I 2009 fata de perioada similara a anului trecut”, a explicat Razvan Pasol (foto), managerul Intercapital Invest.

Valoarea tranzactiilor cu obligatiuni intermediate de companie a fost de 5,2 milioane lei in trimestrul I 2009, in crestere de peste trei ori fata de perioada similara a anului 2009.

Suma arata tendinta investitorilor de reorientare catre instrumente cu venit fix in primele luni ale anului 2009, pentru reducerea riscurilor. In ceea ce priveste activitatea de tranzactionare la BMFMS, Intercapital Invest a intermediat tranzactii cu contracte futures si options in valoare de 53,2 milioane lei in perioada analizata.

Numarul clientilor investitori ai firmei a atins 4.107 la sfarsitul lunii martie 2009.

Veniturile totale auditate ale firmei pentru anul 2008 se ridica la 8,53 milioane lei, iar rezultatul net pentru anul 2008 este o pierdere de 0,03 milioane lei.

Printre proiectele derulate de companie in primul trimestru al anului 2009 se numara continuarea programului de cursuri gratuite oferite clientilor, prin prezentarea unor cursuri noi pe teme legate de derivate, analiza fundamentala, fonduri de investitii si investitii cu venit fix; reducerea comisioanelor percepute clientilor, ca masura de atenuare a efectelor crizei financiare asupra acestora; dezvoltarea continua a sistemului de analiza Intercapital Start oferit de companie clientilor; sponsorizarea expeditiei romanesti CloudClimbing 2009, in care alpinistul Alex Gavan intentioneaza atingerea varfului Everest.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Infografic: Ce a facut directorul Bursei in cei trei ani de mandat