Compania de brokeraj Intercapital Invest a obtinut in primul trimestru din 2009 venituri totale cu o valoare preliminara de 1,09 milioane lei, in scadere cu aproximativ 40 de procente fata de perioada similara a anului trecut, cand firma a raportat venituri nete de 1,84 milioane lei.
Firma de brokeraj Intercapital Invest a inregistrat in trimestrul I al anului 2009 tranzactii cu actiuni in valoare de 36,8 milioane lei, informeaza un comunicat remis de companie.

“Aceasta reflecta scaderea accentuata a lichiditatii inregistrate la Bursa de Valori Bucuresti, in conditiile in care valoarea totala a tranzactiilor executate la BVB de catre intermediarii prezenti pe piata a scazut cu 70% in trimestrul I 2009 fata de perioada similara a anului trecut”, a explicat Razvan Pasol (foto), managerul Intercapital Invest.

Valoarea tranzactiilor cu obligatiuni intermediate de companie a fost de 5,2 milioane lei in trimestrul I 2009, in crestere de peste trei ori fata de perioada similara a anului 2009.

Suma arata tendinta investitorilor de reorientare catre instrumente cu venit fix in primele luni ale anului 2009, pentru reducerea riscurilor. In ceea ce priveste activitatea de tranzactionare la BMFMS, Intercapital Invest a intermediat tranzactii cu contracte futures si options in valoare de 53,2 milioane lei in perioada analizata.

Numarul clientilor investitori ai firmei a atins 4.107 la sfarsitul lunii martie 2009.

Veniturile totale auditate ale firmei pentru anul 2008 se ridica la 8,53 milioane lei, iar rezultatul net pentru anul 2008 este o pierdere de 0,03 milioane lei.

Printre proiectele derulate de companie in primul trimestru al anului 2009 se numara continuarea programului de cursuri gratuite oferite clientilor, prin prezentarea unor cursuri noi pe teme legate de derivate, analiza fundamentala, fonduri de investitii si investitii cu venit fix; reducerea comisioanelor percepute clientilor, ca masura de atenuare a efectelor crizei financiare asupra acestora; dezvoltarea continua a sistemului de analiza Intercapital Start oferit de companie clientilor; sponsorizarea expeditiei romanesti CloudClimbing 2009, in care alpinistul Alex Gavan intentioneaza atingerea varfului Everest.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri