Cele cinci societatile de investitii financiare (SIF) si-au bugetat profituri cu pana la 47% mai reduse pentru acest an decat cele din 2008, potrivit raportarilor remise Bursei de Valori Bucuresti.
SIF Banat-Crisana (SIF1) se asteapta la un profit de 53,57 milioane lei (12,6 milioane euro), in scadere cu 44% fata de rezultatul din anul precedent si la venituri mai reduse cu 42%, de 71,77 milioane lei.

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor de sambata, presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a fost ales administrator al SIF Banat-Crisana.

Seful Bancii Transilvania intra in conducerea SIF Banat-Crisana


SIF Moldova (SIF2)
estimeaza ca va obtine un profit net de 50,17 milioane lei (11,8 milioane euro), cu circa 47% mai mic decat cel din 2008. De asemenea, societatea si-a bugetat venituri totale de 80 milioane lei, in scadere cu 43% fata de cele inregistrate anul trecut.

Conducerea SIF2, din care fac parte Costel Ceocea, Claudiu Liviu Doros si Matei Alexandu, a fost realeass de actionari la adunarea generala de sambata.

Totodata, actionarii au aprobat si distribuirea unui dividend brut de 0,045 lei/actiune, in scadere cu 10% fata de cel distribuit in 2008, iar jumatate din profit va fi repartizat in rezervele societatii.

Sefii de la SIF Moldova, realesi de actionari in AGA

SIF Transilvania (SIF3) si-a bugetat un profit net de 55 milioane lei (13 milioane euro) pentru acest an, in scadere cu 42% fata de 2008 si venituri cu 26% mai reduse, pana la 107,7 milioane lei.

Actionarii SIF3 l-au reales sambata pe Mihai Fercala, aproape in unanimitate, in functia de presedinte al societatii, singurele nume noi pe lista administratorilor fiind Floriean Firu si Petru Mihalcea.

Actionarii SIF Transilvania si-au reales 5 administratori din vechea conducere


SIF Muntenia (SIF4) estimeaza un profit brut de 57,85 milioane lei (13,6 milioane euro) pentru 2009, mai mic cu 35%, pe fondul unor venituri estimate in scadere cu 53%, de 94,55 milioane lei.

Actionarii au aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,04 lei/titlu din profitul obtinut anul trecut, de 89,6 milioane lei (2,43 milioane euro).

Totodata, si SIF Oltenia vede un profit in scadere pentru 2009, cu 33% mai redus pana la valoarea de 59,10 milioane lei (13,9 milioane euro). Societatea estimeaza venituri in scadere cu 22%, pana la 95,26 milioane lei.

Actionarii SIF5 au aprobat sambata in adunarea generala distribuirea unui dividend brut de 0,06 lei/actiune, dupa ce un grup de actionari a reusit sa introduca la inceputul acestei luni propunerea pe ordinea de zi in AGA.

Actionarii SIF Oltenia si cei ai SIF Muntenia si-au anuntat rezultatele

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri