Producatorul de tevi TMK Artrom Slatina (ART) estimeaza ca va obtine un profit brut de 33,66 milioane lei (8 milioane euro), fata de pierderea inregistrata in 2008, pe fondul unei cresteri a cifrei de afaceri cu 11% in acest an, conform unei raportari remise Bursei de Valori din Bucuresti.
Compania a inregistrat in 2008 o pierdere de circa 65 milioane lei (17,6 milioane euro), in conditiile in care cheltuielile s-au majorat cu aproape o treime comparativ cu anul 2007.

Artrom si-a bugetat cifra de afaceri de 754,5 milioane lei, in crestere cu 11% fata de valoare de anul trecut. De asemenea, actionarii au aprobat si programul de investitii pentru acest an, in valoare de numai 3 milioane lei.

Artrom va avea in 2009 un plafon de credite care consta in doua imprumuturi intragrup, de 84 milioane dolari si 850.000 euro, o linie de credit de 18,4 milioane euro si un imprumut pentru investitii de 14,85 milioane euro, ambele contractate de la BCR.

Totodata, compania mai are un credit luat de la Banca Transilvania, cu un sold la sfarsitul anului trecut de 1,14 milioane lei, si un credit suplimentar de 5 milioane lei de la Unicredit Tiriac Bank. Artrom va avea si un plafon pentru credite de tip factoring de 19 milioane lei.

TMK Artrom Slatina are un capital social de 291,79 milioane lei, divizat in 116,25 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,51 lei, dupa ce recent a fost operata o majorare de capital.

In urma majorarii participatia SIF Oltenia (SIF5) a fost diluata de la 12,19%, pana la 4,5%, deoarece nu a subscris nici o actiune. In schimb, TMK Europe GmbH si-a marit detinerea la 92,66%.

Capitalizarea companiei este de 195,30 milioane lei (46,06 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,68 lei, stabilita in sedinta bursiera din 24 aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri