Actionarii operatorului retelei de transport de gaze Transgaz Medias (TGN) au avizat noul consiliul de administratie, Victor Alexandru Schmidt fiind presedinte, potrivit unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.
Din noua structura de conducere vor face parte si Ioan Rusu, directorul general, care a primit un nou mandat. Ceilalti trei administratori vor fi Mihai Busuioc, Mihai Albulescu si Ionica Raicu.

De asemenea, a fost aprobata distribuirea unui dividend brut de 10,47 lei/titlu, ce reprezinta 123,27 milioane lei din profitul net de 239 milioane lei (65 milioane euro) obtinut anul trecut.

Din rezultatul financiar din 2008, 107,62 milioane lei a fost directionate catre finantare, iar 7,52 milioane de lei pentru participarea salariatilor la profit.

Compania are un capital social de 117,74 milioane lei, divizat in 11,77 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Ministerul Finantelor Publice detine 73,52% din capitalul social al Transgaz, Fondul Proprietatea si-a mentinut procentul de aproximativ 15%.

Valoarea de piata a companiei este de 1,6 miliarde lei (377,36 milioane euro), conform ultimei cotatii de 136 lei, stabilita in sedinta bursiera din 24 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri