Senatorul Ovidiu Marian: SIF1 nu este mosia personala a lui Ioan Cuzman

Presedintele SIF Banat-Crisana (SIF1), Ioan Cuzman, trebuie sa inteleaga ca societatea nu este mosia sa persoanala sau vreo mostenire de familie, care sa-I confere dreptul de administrare pe viata, sustine Ovidiu Marian (foto), senator PD-L si membru in subcomisia creata pentru piata de capital, intr-un comunicat.
“Am constatat, cu maxima ingrijorare, o serie intreaga de incalcari ale legislatiei, aceste grave abuzuri avand loc in cadrul sedintei de alegeri, de sambata, de la SIF Banat –Crisana. M-am adresat, ca atare, de la tribuna Parlamentului, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, solicitand clarificari ale situatiei create si a abuzurile savarsite la SIF1”, a mai precizat senatorul PD-L.

Ovidiu Marian a explicat ca interventiile sale legate AGA de la SIF1 nu sunt menite sa ii aduca presedintia societatii, ci reprezinta si apara intereselor miilor de investitori, care au fost grav prejudiciati.

Senatorul mai precizeaza ca, in cadrul Comisiei de buget-finante, la initiativa sa, s-a infiintat o subcomisie care se va ocupa in mod special de piata de capital, scopul fiind de a modifica legislatia in vigoare, pentru a corespunde realitatilor.

"Unii actionari au cerut inclusiv refacere AGA in termen de doua luni, iar majoritatea din sala a subscris pentru acest lucru. Aceasta solicitare a fost consemnata in procesul verbal", a explicat Andrei Diaconescu, partener in cadrul fondului de investitii Capital Partners.

Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF1 in cadrul AGA de sambata, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societatii de investitii, si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri