Producatorul de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) si-a bugetat pentru acest an un profit net de 1,9 milioane lei cu 70% mai redus decat rezultatul financiar din 2008 pe fondul dublarii cheltuielilor prevazute, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Anul trecut, compania a obtinut un profit de 6,2 milioane lei (1,7 milioane euro) pe care actionarii au decis sa-l repartizeze acoperirii pierderilor inregistrate in anii precedenti.

Amonil se asteapta sa inregistreze venituri totale de 536,6 milioane lei si cheltuieli de 534,3 milioane lei, valori duble fata de cele din 2008.

Totodata, in cadrul AGA actionarii Amonil au respins solicitarea Salink LTD de introducerea a actiunii in raspundere impotriva membrilor Consiliului de Administratie al societatii pentru incheierea si derularea contractelor de furnizare gaz metan cu Intergaz si Interagro.

Compania are un capital social de 111,2 milioane lei impartit in 1,11 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Principalii actionarii sutn Zalois LTD cu o detinere de 32,2%, urmat de Jovline LTD cu 18,22%.

Amonil are o capitalizare de 16,68 milioane lei (4 milioane euro) potrivit cotatiei de 0,015 lei stabilita in 24 aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri