Mihai Fercala, SIF Transilvania: Urmatorul pas este in instanta

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins solicitarea SIF Transilvania (SIF3) de modificare a actului constitutiv, in sensul ridicarii pragului de detinere la 5%, seful SIF3, Mihai Fercala, fiind de parere ca decizia CNVM era normala, iar solutia nu va fi gasita decat in instanta.
"Decizia CNVM era de asteptat. Era logic sa faca asa pentru ca se bazeaza pe prevederile legale si nu avea alte solutii. Totusi, nu are niciun efect respingerea pragului", a declarat Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, potrivit NewsIn.

Actionarii SIF Transilvania au aprobat la mijlocul lunii martie ridicarea pragului de detinere de la 1%, pana la 5%, si au trimis hotararea de modificare a actului constitutiv al societatii spre avizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), desi arbitrul pietei de capital atentionase anterior societatea ca masura este ilegala.

"Pasul urmator este sa inregistram hotararile adunarii generale la Registrul Comertului, iar pe baza acestei respingeri vom ajunge in contencios administrativ si de acolo la Curtea Constitutionala, ca sa demonstram ca acel articol cu privire la pragul de detinere la SIF-uri a fost introdus neconstitutional de Guvern in legea pietei de capital", explica Fercala pentru NewsIn.

El a adaugat ca nici Guvernul sau Parlamentul nu pot rezolva aceasta problema pentru ca "nu este atributia lor constitutionala sa umble in actele constitutive ale unor companii private".

"Actionarii sunt singurii care au obligatia si dreptul sa-si rezolve aceasta problema. De aceea, nu vom avea o solutie pana nu ajungem in instanta", a mai spus seful SIF Transilvania.

Totodata, Fercala este increzator cu privire la o eventuala decizie a Curtii Constitutionale.

"Ne-am consultat cu o armata de avocati si experti in piata de capital si, in mod cert, vom reusi sa ridicam exceptia de neconstitutionalitate a acestui articol din lege (art. 287, punct 1 - n.r.)", a spus presedintele SIF3.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri