Actiunile din Statele Unite au afisat cea mai mare apreciere luna din ultimii noua ani in conditiile in care companii precum Wells Fargo & Co, Marriott International si Ford Motor Co. au obtinut profituri peste estimarile analistilor, potrivit Bloomberg.

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 9,4% in luna aprilie, fiind cea mai rapida crestere din martie 2000. S&P500 trebuie sa mai urce 3,5% pentru a anula pierderile inregistrate in 2009.

In aceeasi perioada, indicele Dow Jones Industrial Average a castigat 7,4%.

Indicele Russell 200,0 ce incluse companii micii, a castigat 15% in aprilie, reusind sa recupereze in totalitate pierderile de anului trecut.

Castigurile pe primele trei luni ale anului ale celor 371 de companii incluse in indicele S&P500 s-au redus in medie cu 34%, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Primul trimestru a reprezentat cel de-al saptelea trimestru consecutiv de scadere a profiturilor, cea mai lunga perioada din istoria corporatista americana. Chiar si in acest conditii, rezultatele financiare au depasit estimarile analistilor cu 13%.

Textron Inc, Caterpillar Inc si Coca-Cola Enterprises, companii ce au depasit estimarile analistilor in privinta profiturile cel mai mult - au fost inregistrat aprecieri ale actiunilor de peste 27% in luna aprilie.

Analistii: S&P 500 va castiga 7,75% pana la finalul anului

Indicele S&P 500 se va aprecia cu 7,7%, pana la 940 puncte, pana la finalul anului, potrivit unei medii realizate de catre 11 strategii de pe Wall Street chestionati de Bloomberg News. Indicele a inchis ultima sedinta de tranzactionare peste nivelul din noiembrie.

“Va mai dura ceva vreme pana cand criza va trece, dar exista semne importante ca lucrurile se indreapta spre bine”, a declarat Kurt Brunner, manager in cadrul Swarthmore Group.

Actiunile celui de-al doilea creditor ipotecare din SUA, Wells Fargo, au castigat 41% in aprilie dupa ce a raportat un profit trimestrial record ce a depasit chiar si cele mai optimiste previziuni de la Wall Street.

Titlurile lantului hotelier lider in SUA Marriott s-au apreciat cu 44%, dupa anuntul ca a redus orele de munca ale angajatilor si a limitat valoarea noilor investitii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si