Actiunile asiatice vor fi cele mai performante titluri ale anului in conditiile in care companiile din regiune au fost primele care au inregistrat cresteri ale profiturile si datorita programului de stimulare a economiei locale de catre guvernul chinez, sustine Credit Suisse Asset Management.
“Companiile asiatice sunt atractive din punctul de vedere al evaluarii pe bursa, iar monedele regiunii s-ar putea aprecia in urmatorii ani, intarind perspectivele legate de profiturile corporative”, a declarat Bob Parker, vice presedinte al Credit Suisse AM, citat de Bloomberg.

El adauga ca dupa Asia, investitorii ar trebui sa detina actiuni din America Latina, Statele Unite pe fondul reducerii valorii companiilor din Europa si Japonia.

“Pietele de actiuni asiatice sunt foarte ieftine din punctul de vedere al valorilor P/E, cat si a randamente dividendelor, rata de crestere a profitului si a cresterii economiei interne”, considera Parker.

Piete de capital dezvoltate din Asia au cei mai performanti 10 indicii din 2009, liderii fiind China si Taiwan. Indicele MSCI Asia-Pacific, excluzand indicele Japoniei, s-a apreciat cu 18% in acest an, comparativ cu deprecierea de 2,9% al S&P 500.

Singura tara a carei economii da semne importante de revenire a cresterii produsului intern brut (PIB) este China, datorita planului de stimulare in valoare de 4 trilioane de yuani (586 miliarde dolari).

Parker se asteapta ca PIB-ul Chinei sa se extinda cu aproape 8% in prima jumatate a anului. In primul trimestru, economia chineza a urcat cu 6,1%, cel mai redus nivel din 1999.

China este una dintre piete emergente care vor asista la o inversare a trendului pana la finalul anului pe fondul reducerii ratelor dobanzii de referinta si a inflatiei in scadere, considera Mark Mobius de la Templeton Asset Management.

Cele mai performante actiuni vor fi ale companiilor ce furnizeaza marfuri si bunuri de larg consum, sustine el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri