Bursele americane au incheiat sedinta de ieri in crestere usoara, afectate de marcarile de profit, ce au privit in special titlurile din sectorul financiar.


Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones a urcat cu 0,19%, la 8.410,65 puncte, iar indicele Nasdaq a avansat cu 0,54%, la 1.754,12 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,38%, la 903,80 puncte, scrie NewsIn.

Cresterile vin in contextul in care presedintele Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke, a avertizat ca orice nou soc al sistemului financiar va submina estimarile bancii centrale potrivit carora recesiunea din SUA din acest an va crea cadrul unei redresari lente.

"O repetare a conditiilor financiare ar fi o piedica semnificativa pentru activitatea economica si ar putea determina o stagnare a redresarii incipiente", a declarat presedintele bancii centrale americane.

Ben Bernanke a subliniat ca problemele economice ar putea sa se tempereze si ca piata imobiliara a dat unele semnale de calmare, dupa trei ani de probleme.

Seful Fed nu a dat niciun indiciu ca banca centrala americana intentioneaza sa renunte la politica sa fara precedent de a mentine dobanda cheie in apropiere de zero si de a sustine creditarea prin programe de credite de urgenta si achizitii de active.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri