Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones a urcat cu 0,19%, la 8.410,65 puncte, iar indicele Nasdaq a avansat cu 0,54%, la 1.754,12 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,38%, la 903,80 puncte, scrie NewsIn.

Cresterile vin in contextul in care presedintele Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke, a avertizat ca orice nou soc al sistemului financiar va submina estimarile bancii centrale potrivit carora recesiunea din SUA din acest an va crea cadrul unei redresari lente.

"O repetare a conditiilor financiare ar fi o piedica semnificativa pentru activitatea economica si ar putea determina o stagnare a redresarii incipiente", a declarat presedintele bancii centrale americane.

Ben Bernanke a subliniat ca problemele economice ar putea sa se tempereze si ca piata imobiliara a dat unele semnale de calmare, dupa trei ani de probleme.

Seful Fed nu a dat niciun indiciu ca banca centrala americana intentioneaza sa renunte la politica sa fara precedent de a mentine dobanda cheie in apropiere de zero si de a sustine creditarea prin programe de credite de urgenta si achizitii de active.