Producatorul de piese auto Mefin Sinaia (MEF) a inregistrat pierderi de 592.400 lei in primele trei luni ale acestui an, fata de castigul din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile companiei s-au redus cu un sfert, potrivit rezultatelor trimestriale transmise Bursei.
In primul trimestru al anului trecut, Mefin Sinaia afisase un profit net de 478.200 lei. Afacerile societatii s-au redus la 4,96 milioane lei in perioada ianuarie-martie 2009, de la nivelul de 6,63 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

In schimb, veniturile totale ale companiei au avansat cu 10% in primul trimestru, la 8,68 milioane lei, de la 7,9 milioane lei in primele trei luni din 2008. Costurile firmei au crescut cu 24%, pana la 9,27 milioane lei, scrie NewsIn.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2009, aprobat anterior de actionari, compania anticipeaza pierderi de 4,95 milioane lei pentru acest an, dupa ce obtinuse un mic profit in 2008, in conditiile in care se asteapta la venituri in scadere cu aproape o treime.

Mefin a inregistrat anul trecut un profit net de 155.877 lei, in crestere cu 65,6% fata de cel inregistrat in 2007, in timp ce afacerile companiei s-au comprimat cu 2,6%.

Producatorul de echipamente pentru industria auto are un capital social de 13,23 milioane lei, divizat in 5,29 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Pachetul majoritar apartine companiei DCI Walbridge Partners din Cipru, care detine 79,63% din capital, potrivit ultimei raportari.

Ultima cotatie a actiunilor companiei a fost de 0,94 lei, in sedinta din 6 mai, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 4,97 milioane lei (1,2 milioane euro). Actiunile Mefin Sinaia sunt tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul MEF.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri