Ministerul Finantelor Publice va emite in continuare titluri de stat pe piata interna, cu scadente pe perioade tot mai lungi a declarat Bogdan Dragoi, secretar de stat in MFP.
"Vom continua calendarul initial prognozat. Decizia Ministerului de Finante a fost sa lucram foarte mult pe piata interna. Vom continua sa folosim atat surse externe, cat si surse interne, insa vom emite mai mult titluri de stat pe termen mediu si lung", a spus Dragoi.

Secretarul de stat a adaugat ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) intentioneaza sa creasca valoarea si volumul tranzactiilor pe Bursa.
"Acum se tranzactioneaza 26 de emisiuni de titluri de stat si facem tot posibilul sa crestem volumul tranzactionat. Soldul titlurilor de stat scadente in 2009 este de 11 miliarde lei", a precizat Dragoi.

In licitatiile derulate de la inceputul acestui an, Finantele au atras 29 miliarde lei in special prin certificate de trezorerie cu discont si scadenta de pana la un an.

Ministrul de resort, Gheorghe Pogea, declara la finalul lunii aprilie ca randamentele pentru titlurile de stat vor scadea dupa intrarea primei transe a imprumutului de la Comisia Europeana, iar licitatiile se vor rari, ca urmare a retragerii statului din piata.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri