Peste 4,6% din obligatiunile Bancii Europene de Investitii (EIB14) au facut obiectul unei tranzactii in valoare de 11,01 milioane lei (2,66 milioane euro) in cursul sedintei de tranzactionare de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Transferul s-a realizat prin doua tranzactii, pretul de referinta pentru cele 139.500 obligatiuni fiind de 78,9 lei.

Schimbul este cel de-al doilea ca marime din acest an, dupa tranzactia a 300.000 obligatiuni din luna februarie, pentru 23 milioane lei.

Emisiunea Bancii Europene de Investitii, listata in 2007, are o valoare de 300 milioane lei, iar data de maturitate este in mai 2014. Plata dobanzii se face anual, valoare cuponului fiind fixa, de 7%.

In momentul de fata, se tranzactioneaza trei emisiuni internationale, cea mai recenta fiind listarea obligatiunilor Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (EBRD19), cu o valoare de 115 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri