Casa de brokeraj NHL Securities poate realiza operatiuni pe piata de capital romaneasca, in conditiile reautorizarii de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), la finalul lunii aprilie, in urma restrangerii obiectului de activitate a societatii.

Astfel, NHL Securities va putea prelua si transmite ordine de cumparare/vanzare de instrumente financiare, va executa ordine in numele clientilor si va putea administra portofolii.

Anterior deciziei, arbitrul pietei de capital a suspendat pentru 60 de zile autorizatia de functionare din cauza reducerii fondurilor proprii.

"Respectiva suspendare a avut la baza nerecunoasterea formala a aporturilor actionarilor societatii, drept fonduri proprii. In urma indeplinirii de catre societate a cerintelor reglementare, CNVM a reautorizat activitatea NHL Securities", a declarat Ionut Nitu, presedintele casei de brokeraj.

De la inceputul anului, NHL Securities a realizat tranzactii de doar 17.713 lei pe Bursa de Valori Bucuresti, in conditiile in care autorizatia de functionare a fost suspendata spre finalul lunii ianuarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si