Fondurile mutuale taie din comisioane: BT AM reduce taxele pentru rascumpararea anticipata

BT Asset Management va reduce, din 18 mai, comisioanele de rascumparare anticipata pentru fondurile de investitii BT Maxim si BT Index, in urma aprobarii venite din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit unui comunicat al companiei.
“In urma introducerii – in premiera – a noului sistem de calcul al Valorii Unitare a Activului Net (VUAN) si alinierii acestuia la standardele europene, pentru fondurile deschise de investitii BT Index si BT Maxim se elimina comisionul de 10%, aferent rascumpararilor realizate pana la o maturitate de 30 de zile”, a declarat Radu Hanga, directorul general BT Asset Management.

Astfel, pentru fondul BT Maxim, valoarea comisionului pentru titlurile rascumparate pentru perioade pana la 180 de zile este de 4%, in timp ce pentru termene cuprinse intre 180 si 360 de zile, taxa este de 2%.

Pentru perioade mai mari de 360 de zile, comisionul pentru rascumparare este zero.

In cazul fondului BT Index, comisionul pentru titlurile rascumparate pentru perioade de pana la 360 de zile este 4%, iar peste 360 de zile taxa este eliminata.

Totodata, pentru sume care depasesc valoarea de 100.000 lei, nu se percep comisioane de rascumparare - in cazul in care aceasta are ca scop reinvestirea sumelor in alte fonduri sau entitati administrate de BT Asset Management.

De asemenea, din 18 mai nu va mai fi necesara completarea unui Formular de Adeziune pentru investitiile ulterioare realizate prin virament bancar, inclusiv electronic, pentru investitorii care si-au dat in scris acceptul la prima adeziune.

BT Asset Management SAI administreaza patru fonduri deschise de investitii, cu active de 74 milioane lei (17,8 milioane euro) la sfarsitul lunii aprilie, si detine o cota de piata de 5,71%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri