Investitorii romani au sustinut aprecierile si volumele de la Bursa de Valori Bucuresti din luna aprilie, cu achizitii nete de 434 milioane lei, aproape dubla fata de luna martie, cand romanii au cumparat de 220 milioane lei, potrivit statisticilor afisate de BVB.

Totusi, in paralel cu cresterea de pe partea de cumparare, vanzarile nete ale investitorilor locali au crescut vertiginos fata de luna anterioara, la un total de 431,5 milioane lei, comparativ cu 216 milioane lei in martie.

Investitorii persoane fizice locali au fost mai activi decat cei institutionali, mai mult de 75% din rulajul de la vanzare si cumparare fiind inregistrat pe partea de retail.

Si sumele investitorilor straini au crescut in luna aprilie, de la 80 de milioane la cumparare in martie, la 93,9 milioane lei in aprilie. Lichidarile realizate de nerezidenti s-au ridicat la 93,1 milioane lei, soldul fiind astfel mai mic de un million de lei.

Achizitiile la BVB ale investitorilor romani din aprilie au reprezentat 81,22% din valoarea totala, ale nerezidentilor au fost de 17,41% in timp ce diferenta este completata de conturile aggregate, ce au insumat 1,21% din totalul cumpararilor in aprilir.

Soldul conturilor agregate a fost negativ luna trecuta, vanzarile fiind de 10 milioane lei, iar cumpararile de doar 6,4 milioane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
"De la etajul 50 in New York, caderea Guvernului nu se simte"