Pentru majorarea capitalului social, vor fi emise 62,35 milioane actiuni ordinare la purtator, in scopul acordarii de drepturi de conversie sau subscriere detinatorilor de obligatiuni convertibile, anunta NewsIn.

In plus, banca va cumpara actiuni proprii de pe piata de capital, in scopul tranzactionarii acestora, cu conditia ca valoarea totala a titlurilor cumparate zilnic sa nu depaseasca 5% din capitalul social.

Totodata, actionarii l-au ales pe Juan Maria Nin Genova in consiliul de supraveghere.

De asemenea, banca va acorda un dividend de 0,65 euro, pentru cele 317 milioane actiuni fara valoare nominala. Astfel, in acest sens vor fi distribuite 206,06 milioane euro. Dividendele vor fi platite incepand cu data de 19 mai.

Totodata, actionarii au imputernicit conducerea bancii ca, in termen de cinci ani de la inregistrarea in Registrul Comertului a modificarii actului constitutiv, sa emita, cu acordul Consiliului de Supraveghere, obligatiuni cu drept de conversie in actiuni, sau de subscriere de actiuni ale societatii, in mai multe transe.

Emisiunea de obligatiuni convertibile este limitata in masura in care toate drepturile de conversie si de subscriere sunt acoperite de capitalul conditionat, urmand ca pretul si conditiile emisiunii de obligatiuni convertibile sa fie stabilite de consiliul de administratie, cu acordul Consiliului de Supraveghere.

Erste Group a raportat pentru anul trecut un profit net dupa plata intereselor minoritare de 859,6 milioane euro, in scadere cu 27% fata de 2007, intrucat castigurile din vanzarea operatiunilor de asigurari au fost directionate catre amortizarea activelor si a fondului comercial la subsidiare.

Actiunile Erste Group (EBS) se tranzactioneaza pe trei burse (Viena, Praga si Bucuresti) si, potrivit cotatiei de la inchiderea sedintei de luni de la Bursa din Burcuresti, de 87,40 lei/actiune, banca are o capitalizare de 27,7 miliarde lei.