Contractul cu numarul un milion a fost incheiat la ora 10:26 pe simbolul DESIF5 scadenta iunie 2009 la pretul de 0,856 lei/actiune.

“In contextul inceputului de an extrem de dificil, cu o criza financiara care a afectat toate domeniile vietii economice, depasirea pragului de un milion de contracte in 2009 este o realizare importanta si un element psihologic care va determina evolutia viitoare. Ne bucuram ca, am reusit, luna de luna, de la inceputul acestui an sa obtinem rulaje in crestere si dorim sa ne pastram acest ritm, ca sa ne putem atinge obiectivul stabilit pe 2009” a declarat Teodor Ancuta, presedintele Sibex (foto).

El a mai spus ca motivul care a determinat aceasta crestere a lichiditatii in comparatie cu finalul anului trecut a fost evolutia cotatiilor care dupa minimele de la inceputul anului au revenit pe trend ascendent in martie si aprilie.

„In momentul de fata cotatiile traverseaza din nou o perioada de volatilitate cu dese schimbari pe axa crestere-scadere, situatie care se constituie ca argumente in favoarea speculatiilor”, a explicat Ancuta.