Astfel, adunarile generale (ordinara si extraordinara) sunt convocate in 25 iunie pentru a-l revoca pe Dinel Staicu din conducerea Automobile Craiova si pentru alegerea unui nou administrator. Totodata, va fi modificat si actul constitutiv al societatii, dupa ce Ford Motor Company a ajuns la o detinere de 96,6% din capital. Ford poate pe viitor sa delisteze compania, solicitand actionarilor minoritari sa se retraga, relateaza NewsIn.

SIF Oltenia a vandut in 9 aprilie participatia de 22,56% detinuta la Automobile Craiova catre Ford Motor Company, pentru care a incasat aproximativ 75 milioane lei.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,10 lei.

Titlurile Automobile Craiova se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 331,53 milioane lei (79,69 milioane euro), conform ultimei cotatii de 17,50 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de miercuri.