Operatorul portuar Socep Constanta (SOCP) a anuntat ca programul de restructurare si concediere, ce se va incheia la inceputul lunii iunie, vizeaza disponibilizarea a 136 angajati, fata de numarul 260, cat era programat, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
In perioada iunie-iulie a acestui an, conducerea va mai concedia 189 angajati din cauza intentiei de renuntare a transportatorului maritim de containere CMA-CGM la serviciile Socep.

CMA-CGM intentioneaza sa retraga serviciul BEX din Asia in Marea Neagra din terminalul de containere al operatorul portuar autohton, ceea ce va duce la o reducere a cifrei de afaceri estimate de Socep in bugetul de venituri si cheltuieli din 2009 cu aproximativ 40%.

Cifra de afaceri a companiei s-a cifrat in intervalul ianuarie-martie 2009 la 11,52 milioane lei (2,7 milioane euro), in scadere cu 21% fata de perioada echivalenta din 2008, cand afacerile ajunsesera la 14,53 milioane lei.

Operatorul portuar a raportat pentru primul trimestru din acest an un profit net de 2,17 milioane lei (510.000 euro), in scadere cu 14% fata de rezultatul din perioada similara a anului trecut, in vreme ce afacerile s-au comprimat cu 21%, a anuntat compania.

Compania estimeaza ca va obtine un profit brut de doar 2 milioane lei in acest an, de patru ori mai mic decat cel raportat in 2008.

Socep Constanta are un capital social de 34,34 milioane lei, divizat in 343,42 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimelor raportari, actionarii principali ai companiei erau Grupul DD, cu 31,31%, si Stere Samara, cu 10,51% din totalul actiunilor.

Valoarea de piata a companiei este de 46,09 milioane lei (11 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,134 lei/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri