"Nu am un broker si nu joc la Bursa, insa sper ca din ce in cei mai multi romani sa o faca. Este important sa dam un semnal ca avem o economie si un sistem financiar solid si ca Bursa este stabila", a spus Udrea la deschiderea sedintei de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti, citata de NewsIn.

Societatile din portofoliul Ministerului Turismului vor putea fi privatizate prin intermediul Bursei daca analiza realizata de minister va arata ca aceasta este cea mai buna modalitate de privatizare, a spus Udrea.

"Avem toata increderea in Bursa pentru privatizarea acestor societati, doar ca noi suntem in alta strategie legata de dezvoltarea societatilor in care Ministerul Turismului este actionar, adica ne-am dori sa ramanem actionar in unele, iar pe celelalte urmarim sa le privatizam, chiar prin intermediul Bursei, daca analizele vor arata ca este cea mai buna forma de privatizare. (...) Ministerul Turismului este actionar majoritar in 12 societati, dar in mai multe companii suntem actionari minoritari, detinand doar cateva procente. Pana in prezent sunt listate la Bursa companii mari, precum SC Mamaia si SC Neptun Olimp", a spus ministrul turismului.

In plus, Udrea a declarat ca se bucura sa afle ca, prin privatizarea la Bursa, companiile din portofoliul Ministrului Turismului vor putea obtine fonduri, adaugand ca in prezent ministerul de resort este in cautare de astfel de fonduri.

Totodata, ministrul turismului a mentionat ca spera ca investitorii din turism sa isi listeze companiile la Bursa, iar cotatiile actiunilor din turism sa creasca.