Majorarea capitalului se va face prin emisiunea a 28 milioane actiuni noi la un pret de emisiune de 0,10 lei fiecare, egal cu valoarea nominala, anunta NewsIn.

Astfel, la 100 de actiuni detinute se vor aloca spre subscriere 13,91272 noi actiuni, iar titlurile nesubscrise in urma exercitarii dreptului de preferinta de la 12 august la 25 septembrie 2009 se vor anula.

"Motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si a sustine liniile de afaceri ale institutiei", se arata in convocatorul BCC.

Totodata, pe ordinea de zi se afla si revocarea mandatului unui administrator, pentru respectarea numarului impar de membri in Consiliul de Administratie, conform prevederilor legale si actului constitutiv.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) in cadrul careia vor fi analizate propunerile din convocator urmeaza sa aiba loc pe 18 iulie.

La finalul lui 2008, reteaua BCC numara 236 de unitati teritoriale, unele fiind situate inclusiv in mediul rural, structurate astfel: 64 sucursale, 41 agentii si 131 reprezentante.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la bursa din Bucuresti. Banca are o capitalizare de 201,25 milioane lei (48,13 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,1 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei.