"Propunerea a venit din partea BVB, iar eu am acceptat daca ei cred ca le pot fi de ajutor. Acest lucru nu implica, insa, o schimbare in relatia cu Banca Nationala. Totodata, nu exista nicio incompatibilitate intre functii, pentru ca Bursa este o institutie privata", a declarat, citat de NewsIn, Lucian Croitoru.

De asemenea, potrivit The Money Channel pentru un post de administrator al Bursei s-au mai inscris Valerian Ionescu, seful directiei piete financiare din cadrul BCR, si Vergil Popescu, vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor.

De asemenea, directorul general al casei de brokeraj IFB Finwest, Octavian Molnar, a fost primul inscris pe lista candidatilor pentru un loc in conducerea Bursei.

Cei patru candidati se lupta pentru un post de administrator, dupa ce Petru Prunea a fost nevoit sa paraseasca consiliul de administratie, in urma sanctionarii primite de la CNVM.

Petru Prunea a pierdut calitatea de membru in consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare i-a interzis sa mai activeze pe piata de capital timp de cinci ani, in urma unor nereguli descoperite la firma Broker Cluj, pe care o conducea.

Actionarii Bursei isi vor alege vineri noul administrator in cadrul adunarii generale. Totodata, in AGA va fi dezbatuta si reviziurea in crestere a tintei de profit a BVB pentru acest an, de la 1,5 milioane lei, la 7,87 milioane lei, ca urmare a reducerii costurilor.