Compania de brokeraj Fairwind Securities, detinuta de Dinu Patriciu, a lansat pentru piata de profil din Romania platforma de tranzactionare a instrumentelor financiare in aproximativ 100 de piete de capital. Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 100.000 de dolari.
“Prin noua investitie, compania vine in intampinarea clientilor sai, oferindu-le posibilitatea tranzactionarii a peste 10 tipuri de instrumente financiare in 100 de piete de capital din 19 tari. In perioada imediat urmatoare, ne-am propus sa dezvoltam platforma pentru a putea asigura atat realizarea de catre client de tranzactii online pe pietele romanesti si internationale, cat si posibilitatea consultarii situatiei consolidate a portofoliului in functie de investitiile facute si de valoarea de piata a acestora“, declara Andrei Stefan, presedinte al Fairwind Securities.

Noua platforma asigura posibilitatea tranzactionarii unui set diversificat de instrumente financiare (actiuni, ETF-uri - exchange traded funds, futures, optiuni, optiuni futures, SSF-uri - single stock futures, EFP-uri - exchange for physical, waranturi - warranties, ForEx - tranzactii valutare, obligatiuni, unitati de fonduri mutuale si CFD-uri - contracts for differance) in 100 de piete de capital - Australia, Belgia, Canada, Elvetia, Franta, Germania, Hong-Kong, India, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Romania, Singapore, Spania, Korea de Sud, Suedia si Statele Unite ale Americii.

Pentru operatiunile derulate pe pietele internationale, compania a incheiat recent un parteneriat cu o societate de tip Prime-Broker din aria Comunitatii Europene. Acesta ofera clientilor Fairwind Securities accesul la servicii precum cumularea si diversificarea instrumentelor oferite la nivel global (Europa, America, Asia), analize fundamentale pentru companiile si instrumentele tranzactionate, dar si posibilitatea de a realiza tranzactii cu bani imprumutati (oferirea de leverage pentru investitiile facute).

Tranzactiile/investitiile realizate pe pietele de capital din Romania se supun legislatiei in vigoare (297/2004) si a reglementarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), implicit a Fondului de Compensare al Investitorilor, limita plafonului de compensare in acest an ridicandu-se la 15.000 USD (11.000 EURO). Pentru operatiunile efectuate pe pietele internationale, SIPC (Securities Investor Protection Corporation) si compania Lloyds asigura o protectie de pana la 30 milioane USD (conform valorii de piata a actiunilor sau a optiunilor pe actiuni), respectiv maxim un milion USD pentru sumele in numerar din cont. Contractele futures, optiunile pe contracte futures si futures pe actiuni nu sunt acoperite de protectie, fiind incadrate in alta clasa de risc.

“Etapa urmatoare de dezvoltare a Fairwind Securities o constituie extinderea serviciilor oferite la nivel regional, prin integrarea in cadrul platformei de tranzactionare si a celorlalte piete emergente din zona est-europeana, ca diversificare investitionala conexa Romaniei” adauga Andrei Stefan.

Printre masurile de securitate aferente platformei de tranzactionare se numara si autentificarea utilizatorului pe baza unui nume de utilizator, a unei parole de acces si a unei parole de lansare a ordinelor, printr-o conexiune securizata de tip „https”, dar si securitatea transmisiei de date prin criptarea informatiei pe baza unui certificat de tip SSL de minim 128 biti.

Compania numara in prezent 15 angajati si 5 agenti de servicii de investitii financiare autorizati, iar in 2008 a inregistrat un rulaj de tranzactionare de 80 milioane USD, in crestere cu peste 800% fata de nivelul atins in 2007. Actionarul majoritar al Fairwind Securities, Rompetrol Holding, a finalizat in mai 2008 achizitionarea pachetul majoritar de actiuni a societatii UniCredit Securities SA, iar in iunie anul trecut a decis majorarea cu 1,1 milioane USD a capitalului social si extinderea obiectului de activitate al societatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri