Directorul general al casei de brokeraj IFB Finwest, Octavian Molnar, a fost ales ca administrator al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma adunarii generale de vineri, au declarat surse din cadrul conducerii BVB.
Pentru locul vacant din conducerea Bursei s-au mai inscris Valerian Ionescu, seful directiei piete financiare din cadrul BCR, Vergil Popescu, vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor, si Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR. Cei patru candidati s-au luptat pentru postul de administrator, dupa ce Petru Prunea a fost nevoit sa paraseasca consiliul de administratie, in urma sanctionarii primite de la CNVM.

Petru Prunea a pierdut calitatea de membru in consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare i-a interzis sa mai activeze pe piata de capital timp de cinci ani, in urma unor nereguli descoperite la firma Broker Cluj, pe care o conducea.

De asemenea, actionarii Bursei au mai aprobat vineri situatiile financiare aferente anului trecut, descarcarea de gestiune si repartizarea profitului, pentru NewsIn.

Astfel, actionarii vor primi un dividend brut de 1,3 lei/actiune, din profitul obtinut anul trecut, de 10,6 milioane lei, rezultat care este de aproape trei ori mai mic decat cel din 2007. Propunerea conducerii BVB a fost de a distribui sub forma de dividende intregul profit din 2008.

Totodata, in AGA a fost revizuita in crestere si tinta de profit a BVB pentru acest an, de la 1,5 milioane lei, la 7,87 milioane lei, ca urmare a reducerii costurilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri