Transilvania Constructii (COTR) este citata la Tribunalul Cluj de catre Horea Birlea, fostul director general al companiei, avand ca obiect anularea hotararilor Consiliului de Administratie din aprilie 2009, conform unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.

Birlea cere societatii sa-i ofere daune ce reprezinta contravaloarea renumeratiei fixe pe un an, “din cauza revocarii din functie fara cauza”.

Compania a obtinut un profit net de 1,27 milioane lei (0,3 milioane euro), in primul trimestru al acestui an, fiind cu 22% mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile sale s-au redus de peste doua ori.

Transilvania Constructii Cluj are un capital social de 23,41 milioane lei, divizat in 709.520 actiuni, cu o valoare nominala de 33 lei.

Actionarii principali ai companiei sunt Gabriela Timofte, care controleaza 30,44% din capitalul social, Mircea Timofte, cu 30,13%, SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 19,04%, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 3,17% din actiuni.

Compania are o valoare de piata de 23,91 milioane lei (5,7 milioane euro), potrivit ultimei cotatii de 33,7 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Transilvania Constructii vrea sa certifice BREEAM Novis Plaza