Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a publicat o instructiune de regulament care le permite investitorilor sa subscrie si sa rascumpere pe Internet titluri de participare la organismele de plasament colectiv, potrivit documentului publicat pe site-ul CNVM.

Distribuirea prin Internet a titlurilor de participare emise de fondurile de investitii se va efectua in baza unui contract la distanta incheiat intre clienti si societatile de administrare a investitiilor (SAI), potrivit NewsIn.

In acest, sens, administratorii de fonduri trebuie sa isi asigure echipamentele si infrastructura informatica necesara pentru astfel de operatiuni, care sa asigure siguranta clientilor in mod permanent, precum si confidentialitatea si operativitatea.

De asemenea, societatile trebuie sa puna permanent la dispozitia clientilor informatii si rapoarte privind situatia contului lor.

Totodata, CNVM mentioneaza ca, daca oferta unei SAI se adreseaza rezidentilor din alt stat, societatea trebuie sa se asigure ca respecta reglementarile din acel stat.

Conditiile impuse de CNVM pentru SAI-urile care vor sa ofere clientilor acest serviciu sunt similare, in ansamblu, celor aplicate caselor de brokeraj care permit investitorilor sa-si administreze online portofoliile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta