Pe parcursul ultimelor doua saptamani, pietele financiare au aplaudat premisele pozitive si au ignorat in mod flagrant anunturi negative ca de pilda testul nuclear al Coreei de Nord sau cresterea exponentiala a probabilitatii ca gigantul auto american General Motors Corp. sa declanseze procedurile de faliment.
M-am reintors in urma cu cateva zile la scenariul macro-global lansat la mijlocul lunii martie al unei stabilizari net favorabile cumparatorilor pe bursele internationale de actiuni si de marfuri (in particular piata petrolului si pietele metalelor cu utilizare intensiv industriala) – dar raman atent la eventuale semnale care ar putea revitaliza ipoteza unor corectii negative mai consistente. Riscul ramane ca o posibila accelerare a aprecierilor recente sa exagereze premisele pozitive, asa cum in debutul anului la randul lor viziunile apocaliptice fusesera integrate in cotatii.

Totodata, in linia ipotezelor introduse la inceputul lunii martie si respectiv inceputul lunii aprilie, percep in continuare presiuni in directia deprecierii generalizate a yenului japonez si respectiv a dolarului american. Cu datele observabile la acest moment, dintre valutele majore consider ca dolarul australian, dolarul neo-zeelandez, dolarul canadian si lira sterlina vor ramane principalii castigatori atat in fata yenului cat si a monedei americane.



Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


NOTA: Acest material are exclusiv un scop pur informativ, neconstituind o recomandare de a tranzactiona in oricare din pietele financiare mentionate. Tranzactiile in marja presupun riscuri financiare semnificative. Tradeville SA nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza informatiilor prezentate.
Datele utilizate pentru redactarea materialului au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu exista nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri