Oferta are ca obiect 18% din capitalul social al Ardaf detinut de persoane juridice si fizice, pretul oferit este de 0,11 lei/actiune, cu 22% mai mare decat ultima cotatie. Intermediarul ofertei este ING Bank NV Amsterdam.

Perioada ofertei este cuprinsa intre 5 iunie si 3 iulie, iar valoarea totala se ridica la 21,58 milioane lei.

Anuntul ofertei publice initiale a atras atentia investitorilor, care au ridicat cotatia Ardaf cu 18,23% la doar doua ore de la inceperea sedintei de tranzactionare.

Generali a precizat in documentele ofertei de preluare ca nu intentioneaza sa schimbe obiectul de activitate sau sa lichideze societatea. “Intentia Generali este sa consolideze managementul Ardaf atat prin mentinerea personalului existent, cat si prin aport propriu de experienta”, se arata in documentul ofertei.

In cazul in care se indeplinesc cerintele legale legate de retragerea actiunilor de la tranzactionare de la BVB, Generali intentioneaza sa delisteze compania.

Generali vrea sa reinvesteasca orice profit obtinut de Ardaf in urmatorii ani, in vederea consolidarii pozitiei financiare a companiei, si nu intentioneaza sa distribuie dividende.

Planurile Generali PPF Holding sunt de a reprezenta impreuna cu Ardaf un competitor mult mai puternic pe piata romaneasca de asigurari, care se afla intr-un proces de dezvoltare rapida.

Generali PPF Holding detine 100% din capitalul social al Iberian Structured Investments, care este actionarul majoritar al Ardaf, cu o detinere de 81,99%.

Generali PPF Holding a fost infiintata in iunie 2007 ca joint-venture dintre generali Group si PPF Group, actionand pe piata asigurarilor in Europa Centrala si de Est in Comunitatea Statelor Independente si si-a inceput activitatea in 17 ianuarie 2008 cand Comisia Europeana a aprobat constituirea acestui acord.

Generali a afisat pentru anul 2008 un profit net in valoare de 4,15 milioane euro raportat la venituri totale de 105,14 milioane euro, precum si active totale de 5,24 miliarde euro.

Societatea de Asigurare-Reasigurare Ardaf are un capital social de 109 milioane lei, impartit in 1,09 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Valoare de piata a companiei este de 98,6 milioane lei (23,5 mil. euro), conform ultimei cotatii de 0,0905 lei/actiune.