Potrivit unor informatii aparute in Ziarul Financiar, surse din piata sustin ca Patriciu ar discuta intens cu kazahii de la KazMunaiGaz (KMG) vanzarea pachetului de 25% pe care il mai detine in cadrul grupului.

In comunicatul Rompetrol Rafinare se afirma ca societatea nu detine informatii privind schimbari ale actionarilor la nivelul The Rompetrol Group NV (TRG). “Astfel nu putem comentae zvonurile aparute in presa (...) In perioada urmatoare nu se prevad schimbari majore de management”, se arata in comunicat.

"Asa cum pana in acest moment Rompetrol Rafinare a considerat sa se achite de toate cerintele statutului de companie listata, si acum vom aduce la cunostinta institutiilor abilitate orice schimbare ce poate influenta piata de capital", mai informeaza comunicatul.

"Este un zvon de presa care nu poate fi confirmat", a declarat pentru cotidianul Adevarul Dinu Patriciu. Acesta a subliniat ca nu a luat decizia de a vinde actiunile, desi are acest drept.

Intrebat care ar putea fi cauza aparitiei unor astfel de zvonuri, Patriciu a spus ca este vorba de efectele crizei economice. "Sunt tot felul de zvonuri in piata. La fel si prin companie. Sunt efectele crizei, lumea e nelinistita", a mai spus oficialul Rompetrol.

KazMunaiGaz a achizitionat 75% din grupul Rompetrol in 2007.