Erste Asset Management detine in luna mai prima pozitie in industria locala de management a activelor, prin achizitia liderului anterior BCR AM. Astfel, Erste AM raporteaza active de 596,7 milioane lei si detine o cota de piata de 40% din piata romaneasca de profil, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF).
Urmatorul loc este ocupat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 249 milioane lei, surclasand unitatea de management a activelor a bancii BRD, care detine 201,4 milioane lei.

O schimbare in topul fondurilor mutuale s-a realizat in urmatoarele pozitii, OTP Asset Management inregistrand o crestere a activelor de 33%, pana la 101,7 milioane lei. Divizia de fonduri a bancii ungare OTP a reusit sa depaseasca unitatea de asset management a Bancii Transilvania si EFG Mutual Funds Romania.

Pe pozitia a cincea se afla BT AM cu active de 77,3 milioane lei, in usoara crestere fata de valorile din luna aprilie.

Activele fondurilor mutuale, nou maxim istoric

Nivelul activelor nete ale fondurilor deschise a continuat sa creasca si in luna mai, cu 13%, ajungand la 1,493 miliarde lei (354 milioane euro), valoare ce reprezinta un nou maxim istoric.

Numarul investitorilor in fondurile mutuale s-a majorat cu 6,7% fata de luna anterioara, cea mai mare valoare fiind inregistrata de fondurile monetare – crestere de 26,4%.

Fondurile cu investitii in instrumente monetare si-au continuat cresterea inceputa in acest an, urcand cu 26% pana la active de 838 milioane lei. Subscrierile nete realizate in investitori in luna mai in acest organisme de plasament au fost de 161,3 milioane lei.

In ciuda aprecierilor inregistrate pe piata de capital romaneasca, fondurile de actiuni au crescut cu doar 2,8%, pana la active de 104 milioane lei. Investitorii au realizat rascumparari nete de 0,4 milioane lei in ultima luna analizata.

Activele fondurilor de obligatiuni s-au majorat usor cu 2,9%, pana la 249 milioane lei, in timp ce organismele cu plasamente diversificate au atras subscrieri nete de 1,1 milioane lei, dar activele au scazut la 228 milioane lei.

Fondurile inchise de investitii au scazut usor in luna mai, cu 1% la active de 99 milioane lei, iar investitorii au realizat rascumparari de 0,6 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri