Omul de afaceri galatean Catalin Chelu, impreuna cu persoanele cu care actioneaza concertat, este obligat de arbitrul pietei de capital sa initieze oferte publice de preluare (OPP) pentru patru companii listate la Bursa, potrivit ultimul buletin al Comisiei.
Chelu este obligat sa predea pana in data de 23 iunie documentatia aferenta ofertei publice obligatorie de preluare pentru companiile Comet Galati (COTM), Vitimas (VITK), Mecanica Rotes (METY) si Altur Slatina (ALT).

Conform legislatiei in vigoare, daca un actionar detine peste 33% din capitalul social al unei societati listate trebuie sa initieze o oferta publica de preluare (OPP) sau sa-mi micsoreze participatia sub acest prag.

Omul de afaceri detine impreuna cu Debrocons Galati 46,63% in capitalul Comat Galati, iar Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a stabilit ca Cezar Rimar si Altur Slatina actioneaza concertat cu Catalin Chelu.

De asemenea, Chelu detine impreuna cu Cezar Rimar 67,64% din cadrul companiei Vitimas.

La Mecanica Rotes, omul de afaceri are 12,24% din capitalul social, insa arbitrul pietei de capital a obligat si firma Amicosottis si pe Cezar Rimar si Ionel Stan sa initieze o oferta de preluare.

In cazul Altur Slatina, Catalin Chelu impreuna cu Cezar Rimar, Mecanica Rotes, Celule Electrice, Revan Com si Vulturul Comarnic vor trebui sa lanseze o oferta publica de preluare.

Omul de afaceri a mai primit somatii de acest gen si in luna octombrie a anului trecut pentru lansarea de oferte de preluare pentru producatorul de piese auto Spit Bucovina din Suceava (SPTU), compania de transport Transtec Tecuci (TRCS) si cea din industria extractiva Minexfor Deva (MINX). Pana in momentul de fata OPP-urile nu au avut loc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri