Casa de brokeraj oradeana Orizont Vest ofera spre cumparare inca 9.000 de actiuni preferentiale ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce in aprilie a mai vandut 7.500 de actiuni din aceasta categorie, potrivit informatiilor publicate pe site-ul BVB.
Orizont Vest vrea sa stranga in urma vanzarii 418.500 lei (99.000 euro), pretul cerut fiind de 46,5 lei/actiune.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a retras, in luna ianuarie, autorizatia de functionare a Orizont Vest si a dat amenzi de peste 23.000 lei firmei si mai multor brokeri din conducere, dupa ce a depistat mai multe nereguli in urma unui control de fond realizat anul trecut.

Arbitrul pietei de capital a efectuat un control de fond la Orizont Vest in perioada 10 - 17 septembrie 2008, descoperind mai multe nereguli printre care si faptul ca societatea a folosit intreaga suma de bani a clientilor creditori pentru acoperirea datoriilor fata de clientii debitori.

Orizont Vest detine in momentul de fata o participatie de 0,1211% din actiunile Bursei de Valori Bucuresti.

Cele mai recente oferte de vanzare a actiunilor apartin caselor de brokeraj Dorinvest si Trend. Trend vinde 5.000 de actiuni preferentiale pentru 45 lei, in timp ce Dorinveste cere 47 lei pentru cele 7.000 de titluri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si