SSIF Broker Cluj cere in instanta fostilor angajati, implicati in fraudele descoperite la inceputul anului la mai multe sucursale, daune si creante in valoare de 5,88 milioane lei (1,4 milioane euro), potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
De asemenea, societatea cere rambursarea unor imprumuturi in valoare de 2 milioane de lei acordate clientilor.

Cea mai mare suma pe care compania incearca sa o recupereze de la fostii angajati este de 840.600 lei. Totodata, Broker Cluj obliga fosta directoare a sucursalei Deva, Adriana Constantin, la plata unor prejudicii de 779.860 lei.

Petru Prunea cheama in instanta Broker Cluj

Fostul director general si presedinte al companiei, Petru Prunea, a intentat un proces impotriva Broker Cluj pe fondul incetarii contractului de munca si obliga membrii Consiliului de Administratie la plata “daunelor cauzate de acest abuz si a celor rezultate din neacordarea preavizului de concediere”.

De asemenea, Prunea mai cere remuneratia de 6.000 lei pentru functia de administrator la Cemacon Zalau, cuvenita pentru lunile martie-aprilie ale acestui ani si la “plata primei din profitul realizat in 2008 de Cemacon, cuvenita administratorilor”.

Pe de alta partea, Broker Cluj vrea sa obtina de la cinci angajati, printre care si Petru Prunea, suma de 300.000 lei, ce reprezinta viramentul efectuat in mai in contul fostei directoare de la sucursala Deva.

Fraudele gasite la inceputul anului la mai multe sucursale a casei de brokeraj Broker Cluj a dus la sanctionarea si eliminarea conducerii companiei.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a dat amenzi de 12.000 euro conducerii casei de brokeraj. In plus, Petru Prunea, directorul general, si Adrian Ceuca, directorul adjunct, au primit interdictie de a activa in piata romaneasca pentru 5, respectiv 3 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Chis, schimbat de la conducerea Broker Cluj dupa sase ani