Bursele americane au deschis sedinta de astazi in scadere, in contextul ieftinirii marfurilor, in timp ce investitorii asteapta date despre increderea consumatorilor, factor cheie pentru revenirea economic.
Datele de la deschidere au aratat ca indicele Dow Jones a scazut cu 0,37%, la 8.738,80 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 0,70%, la 1.849,28 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,60%, la 939,24 puncte, anunta NewsIn.

Scaderile vin in contextul in care preturile la import din Statele Unite au urcat cu 1,3% in mai, conform datelor publicate vineri de Departamentul Muncii, iar avansul a fost sustinut de scumpirea petrolului.

In aprilie, preturile la import au urcat cu 1,1%. Avansul din mai a fost cel mai mare din iulie 2008, cand a fost inregistrata o crestere de 1,4%.
Deprecierea recenta a dolarului ar putea duce la un avans si mai ridicat al preturilor la import, insa in termeni anuali, acestea au scazut cu un nivel record de 17,6%.

Preturile la import, excluzand petrolul, au urcat cu 0,2% in mai, marcand prima crestere din iulie 2008. Anual, acestea au scazut cu 5,8%.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana
Setari Cookie-uri